Greitpuodžio valymas
Greitpuodis yra puikus įrankis virtuvėje. Jis gali sutaupyti laiko ir pinigų, tačiau tik tuo atveju, jei tinkamai juo rūpinamasi. Toliau pateikiame keletą patarimų, kaip tinkamai valyti ir laikyti greitpuodį, kad jis išliktų geros darbinės būklės, o jame ruošiamas maistas būtų saugus ir be kenksmingų bakterijų.
- Prieš valydami palaukite, kol greitpuodis visiškai atvės. Tai svarbu, nes taip išvengsite bet kokių nudegimų nuo karštų garų ar verdančio vandens.
- Naudokite šiltą muiluotą vandenį. Išplaukite greitpuodį šiltame muiluotame vandenyje, minkšta kempine arba šluoste nuvalykite po virimo puode likusias maisto detales, tada kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir tik tada padėkite jį saugoti. Nenaudokite jokių abrazyvinių valiklių ar šveitiklių, nes jie gali subraižyti ar pažeisti puodo paviršiaus apdailą. Venkite naudoti aštrius chemikalus ar abrazyvinius valiklius, nes jie gali pažeisti paviršių.
- Reguliariai valykite tarpinę, sandariklį ir išleidimo vožtuvą, kad ant jų nesikauptų maisto likučių. Po kiekvieno naudojimo tarpinę reikia valyti šiltu vandeniu ir švelniu muilu. Jei ji buvo dažnai naudojama, ją gali tekti valyti dažniau. Greitpuodžio sandariklį taip pat reikėtų valyti po kiekvieno naudojimo šiltu vandeniu ir švelniu muilu. Išleidimo vožtuvą taip pat reikės reguliariai valyti, jei jis užsikimšęs maisto dalelėmis ar riebalais..
- Stiprioms dėmėms išvalyti naudokite valgomąją sodą ir vandenį. Norėdami išvalyti sunkiai išvalomas dėmes, pabandykite iš valgomosios sodos ir vandens sukurti tirštą masę, tada leiskite jai kelias minutes pastovėti ir tik tada nuvalykite.
- Jei po valymo greitpuodžio vidus vis dar dėmėtas, dėmėms pašalinti galite pabandyti naudoti baltojo acto ir vandens derinį. Paruošę maistą greitpuodyje galite pastebėti, kad jo paviršius yra dėmėtas. Taip atsitinka, kai maistas ar skystis po gaminimo per ilgai lieka ant paviršiaus. Taip pat gali atsitikti, jei receptuose naudojate daug prieskonių ar rūgščių ingredientų. Yra keletas būdų, kaip atsikratyti šių dėmių:
- Prieš kiekvieną naudojimą plaukite po tekančiu vandeniu. Šiltu vandeniu ir švelniu muilu švelniai nuvalykite greitpuodžio išorę po kiekvieno naudojimo.
- Iš karto po plovimo jį išdžiovinkite. Prieš laikydami greitpuodį įsitikinkite, kad iš jo vidaus pašalintas visas vandens perteklius.
- Nepalikite maisto ant puodo paviršiaus per ilgai. Jei greitpuodyje norite marinuoti maistą, po gaminimo kuo greičiau perkelkite jį į kitą indą, kad greitpuodyje neliktų dėmių.
- Pabandykite panaudoti baltojo acto ir vandens mišinį, kad pašalintumėte įsisenėjusias dėmes iš greitpuodžio vidaus. Į dubenį ar puodelį įpilkite lygiomis dalimis baltojo acto ir vandens, tada kempine ar šluoste šveiskite įsisenėjusias vietas, kol jų neliks. Tai dar vienas natūralus valiklis, kuris nepakenks greitpuodžio dangai arba kitoms dalims, pavyzdžiui, rankenoms ir dangčiams, pagamintiems iš silikoninės gumos ar plastiko.
Greitpuodžio laikymas
Greitpuodžio laikymas yra paprasta užduotis, tačiau svarbu žinoti, kaip tai daryti tinkamai. Štai keletas patarimų, kaip laikyti greitpuodį:
- Laikykite jį sausoje vėsioje ir vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, kad jis nerūdytų ir nesugestų.
- Po kiekvieno naudojimo išvalykite greitpuodžio vidų, kad jame nesukauptų maisto produktų likučiai ir nesidaugintų bakterijos, kurios gali sukelti apsinuodijimą maistu.
- Laikykite greitpuodį nuėmę dangtį, kad jis galėtų išvėdinti orą. Taip užtikrinsite, kad puodo viduje nesikauptų drėgmė. Dėl didelės drėgmės metaliniai paviršiai gali pradėti rūdyti arba gali būti pažeisti guminiai sandarikliai ar tarpikliai.
- Laikykite greitpuodį tokioje vietoje, kad jo nebūtų galima nuversti ar pažeisti. Greitpuodis yra gana tvirtas, tačiau jis vis tiek pagamintas iš aliuminio ir nerūdijančio plieno – medžiagų, kurios gali įlinkti arba sulenkti, jei į jas smarkiai atsitrenkiama. Todėl laikykite greitpuodį vaikams (ir naminiams gyvūnams) nepasiekiamoje vietoje ir toliau nuo aštrių kampų ar briaunų, galinčių pažeisti jo išorinę apdailą.
- Įsitikinkite, kad jis stovi ant lygaus paviršiaus arba atviroje spintelėje, aplink kurią yra daug vietos.
- Įsitikinkite, kad niekas neužstoja dangčio viršuje esančio garų vožtuvo, kuris yra tiesiai virš rankenos. Gaminant maistą šis vožtuvas iš puodo vidaus išleidžia garus, todėl jis visada turi būti laisvas.
- Prieš laikydami greitpuodį vėlesniam naudojimui, nuimkite visus su juo pateiktus priedus, pavyzdžiui, garų puodo krepšelį ar ryžių šaukštą ir sudėkite visus kartu vienoje vietoje, kad jie kur nors nepasimestų.
Apibendrinant, svarbu tinkamai prižiūrėti greitpuodį, kad jis tarnautų daugelį metų. Tinkamai jį valydami ir laikydami galite užtikrinti, kad jis išliks geros darbinės būklės, o jame ruošiamas maistas bus saugus ir jame nebus kenksmingų bakterijų.
Jei ketinate atnaujinti savo greitpuodį arba įsigyti naują, kviečiame apsilankyti mūsų el. parduotuvės greitpuodžių kategorijoje. Spauskite čia > Greitpuodžiai ir išsirinkite sau tinkamiausią greitpuodį.
Greitpuodžiai internetu
-
Greitpuodis Magefesa DB8 Nerūdijantis plienas 8 L
-
Greitpuodis Haeger
-
Greitpuodis Monix Veloce (4 + 6 L)
-
Greitpuodis Monix Classic (6 L)
-
Greitpuodis BRA Vitesse (4 + 7 L)
-
Greitpuodis Monix PRESTO (4 + 6 L)
-
Greitpuodis Monix Selecta (4 + 6 L)
-
Greitpuodis Monix Classic (12 L)
-
Greitpuodis Monix Selecta (7 L)
-
Greitpuodis Magefesa DB (6 L)
-
Greitpuodis Magefesa Dynamic (5 L)
-
Greitpuodis Magefesa Practice Plus (6 L)
-
Greitpuodis Monix Classic (8 L)
-
Greitpuodis Monix Classic (4 L)
-
Greitpuodis BRA Vitesse (4 L)